LITTEKENS

De behandeling van littekens is niet gemakkelijk, maar dankzij de verschillende behandelingsopties die ons centrum aanbiedt, kunnen we zeker voor een sterke verbetering zorgen. Er zijn verschillend soorten van littekens die dan ook een verschillende aanpak nodig hebben.

Recente littekens

Voor jonge littekens kiezen we meestal voor een behandeling met LED-technologie en infraroodlicht. Deze behandeling werkt huidstimulerend en ontstekingsremmend waardoor de cellen zich herstellen. Ook koortsblaasjes en rode striemen kunnen met de LED-technologie worden aangepakt.

Oude littekens

Oudere littekens vergen een doortastendere aanpak. Met de Fraxel CO2 laser zorgen we voor een afvlakking van het littekenoppervlak zodat het litteken minder opvalt.

Acne littekens

Bij een gefractioneerde behandeling met de Fraxel CO2 laser worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt, waardoor de huid zich vanuit de onderste huidlagen gaat vernieuwen. Het collageen van de huid wordt geactiveerd waardoor de huid gaat verstrakken en de littekens vlakker gaat maken. Bovendien is deze laser ideaal voor het verkleinen van de porieën en anti-age behandelingen. Deze behandeling dient goed gepland te worden: verwacht (milde) pijnklachten tijdens en na de behandeling, roodheid en zwelling van het gelaat en zelfs korstvorming van de huid. De herstelperiode bedraagt vaak een week. Absolute zonvermijding is noodzakelijk. De behandeling wordt vaak 2-3 keer herhaald na 2-3 maanden.