COUPEROSE OF ROSACEA

Wanneer de fijne haarvaatjes aan de oppervlakte van de huid zichtbaar zijn of zorgen voor een rode schijn, spreken we van couperose of rosacea. Een vervelende aandoening die nog zichtbaarder wordt wanneer je geniet van een glaasje alcohol, pikant eten of de warmte van de zon. Door twee lasersystemen te combineren, kunnen we de zichtbare bloedvaatjes en algemene roodheid verbeteren. Wil jij van je roodheid af? Kom dan langs bij Medical Skincare.

Couperose

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Bij mannen kan dit zelfs ernstiger verlopen en naast een roodverkleuring ook een verdikking van de neus geven (rhinophyma). Ook de ogen kunnen soms aangedaan zijn.

Vroeger werd rosacea onterecht geassocieerd met verhoogd alcoholgebruik. De onderliggende pathologie betreft echter een genetisch voorbestemde gevoeligheid voor de Demodex mijt, een parasiet die in onze normale huidflora voorkomt. Naast roodheid kunnen er ook ontstekingen van de huid ontstaan. Het is dus zeker belangrijk om jouw huid te laten evalueren om eventueel lokale of antibiotische therapieën in te stellen.

Ontdek onze laserbehandelingen.