LITTEKENVERBETERING

Een litteken hoef je niet je hele leven met je mee te dragen. Bij Medical Skincare zijn we gespecialiseerd in littekenverbetering. Littekens door een operatie, ongeval, acne en zelfs striemen zijn te verhelpen.

Littekenverbetering met laser

Ons dermatologisch centrum is gespecialiseerd in littekenbehandeling met laser. Daarin maken we een onderscheid tussen recente en oude littekens.

Recente littekens:
Voor jonge littekens kiezen we meestal voor een behandeling met LED-technologie en infraroodlicht. Deze behandeling werkt huidstimulerend en ontstekingsremmend waardoor de cellen zich herstellen. Ook koortsblaasjes en rode striemen kunnen met de LED-technologie worden aangepakt.

Oude littekens:
Oudere littekens vergen een doortastendere aanpak. Met de Fraxel CO2 laser zorgen we voor een afvlakking van het littekenoppervlak zodat het litteken minder opvalt.

Ontdek onze laserbehandelingen.

Littekens door piercings van het gelaat

Na het verwijderen van een piercing, blijft er steeds een klein gaatje achter in de huid. Vooral in het gelaat kan dit storend zijn. Piercinglittekens kunnen meestal met een kleine ingreep onder lokale verdoving verholpen worden.

Ontdek meer over onze behandeling van piercinglittekens.

Acnelittekens

Oppervlakkige littekens zoals bijvoorbeeld milde acne littekens, kunnen naast met een laserbehandeling ook middels matig diepe peelings verbeterd worden. Wanneer het gaat om putjes in de huid, kunnen deze ook heel eenvoudig opgevuld worden met hyaluronzuur fillers.

Ontdek meer over onze peelings.

Littekenverbetering met plastische chirurgie

Ongewenste littekens kunnen we verwijderen door ze weg te snijden en de randen van de nieuwe wonde op een minder opvallende manier met elkaar te verbinden. Zo kunnen wijde littekens worden versmald, lange littekens worden verkort of kan het litteken zelfs worden verplaatst naar een natuurlijke huidplooi of rimpel.

Ontdek meer over onze plastische chirurgie.