PSORIASIS

Psoriasis is een ontstekingsziekte van de huid waarbij de huidcellen ongeveer zeven keer sneller worden vernieuwd dan normaal. De oorzaak van psoriasis is nog steeds niet helemaal opgehelderd, maar er is wel sprake van een genetische vatbaarheid. Ook bepaalde medicatie kan psoriasis mogelijk uitlokken. Het verloop van de ziekte is vaak onvoorspelbaar, periodes van rust worden afgewisseld door acute opflakkeringen. De plekjes komen het meeste voor op de buitenkant van de ellebogen en de knieën, maar ook de hoofdhuid en zelfs de nagels zijn frequent aangedaan. Psoriasis is te behandelen met lokale therapieën en met medicatie, aarzel dus niet om je te laten helpen door onze huidspecialisten.

Psoriasis behandelen met lichttherapie

Hoewel psoriasis een chronisch karakter heeft, kunnen we met lichttherapie erg goede resultaten boeken. UV-licht heeft een kalmerend effect op de ontstoken huid en werkt verder ook jeukstillend. Bij Medical Skincare hebben we daarvoor PUVA-therapie ter beschikking. Deze lichtbehandelingen zijn ook doeltreffend bij vitiligo, eczeem en zonneallergie.

Psoriasis behandelen met biologicals

Bij zeer ernstige vormen van psoriasis zijn lokale therapieën, lichttherapie of standaard medicamenteuze therapieën soms onvoldoende om de ziekte onder controle te krijgen. Tegenwoordig is er een nieuwe therapeutische optie met zogenaamde biologicals. Voor meer informatie kan u terecht bij onze dermatologen.