Couperose laserbehandeling

Met een couperose laserbehandeling behandel je couperose of rosacea. Dit is de aanwezigheid van oppervlakkige bloedvaatjes in de huid.
Dit kan zich uiten door de voortdurende aanwezigheid van een rode blos alsook door het zichtbaar worden van rode haarvaatjes aan de huidoppervlakte. Deze roodheid wordt nog extra benadrukt door bepaalde uitlokkingsfactoren zoals een glaasje alcohol, warmte, pikant eten, emoties,…
Couperose kan niet enkel esthetisch storend zijn maar geeft ook vaak aanleiding tot vervelende opmerkingen van anderen.

Hoe kan men couperose doen verdwijnen?

Tot voor enkele jaren was er geen doeltreffende behandeling voor couperose.
Een groot aanbod aan crèmes beloofden resultaat, doch voldeden uiteindelijk niet aan de verwachtingen.
Ook vasculaire lasers die sinds enkele jaren gebruikt worden voor de behandeling van couperose brengen geen afdoend effect. Deze vasculaire lasers verwijderen enkel de zichtbare haarvaatjes maar zijn totaal inefficiënt voor de behandeling van de vaak aanwezige storende rode blos.
Sinds enkele maanden is het mogelijk 2 lasersystemen te combineren in de behandeling van couperose. Men kan met een diode- of Nd:Yag laser de zichtbare haarvaatjes verwijderen en tegelijkertijd de rode blos of het residueel erytheem doen verdwijnen met de IPL vascular laser. Gecombineerd bekomt men dus een volledige behandeling van de couperose.

Kan men ook erythrosis colli of halsroodheid behandelen?

Vroeger had men de grootste moeite om met de vasculaire lasers halsroodheid te doen verdwijnen. Met De IPL vascular laser kan men nu, mits een 4 tot 5 tal sessies, de roodheid volledig doen verdwijnen.

Is de behandeling pijnlijk?

Neen. Men krijgt enkel een warmtegevoel en het gevoel van een gespannen huid, maar pijnlijk is het niet echt.

Kan men zich altijd laten behandelen?

In principe gebeuren er geen behandelingen tijdens de zomermaanden.
Een met laser behandelde huid mag best niet aan hevige zon blootgesteld worden en dit vanwege het risico op pigmentatie of donkerverkleuring van de behandelde huidgebieden.

Wat mag men verwachten na de behandeling?

Roodheid: gedurende enkele dagen zal men een meer uitgesproken roodheid bemerken ter hoogte van de behandelde zone.
Gevoeligheid: de behandelde zone zal wat gevoeliger zijn gedurende enkele uren na de behandeling.

Voor een afspraak of meer uitleg bel je best even op het nummer 011/683245. Medicalskincare vind je in Sint-Truiden, Limburg. Sint-truiden ligt dicht bij Hasselt, Tongeren, Tienen, Zoutleeuw, Wellen, Borgloon .