Ingegroeide nagel en ontstoken teennagels

Ingegroeide teennagels zijn een zeer pijnlijke aangelegenheid. Meestal gaat men naar de pedicure maar na een tijdje ziet men dat dit geen soelaas meer brengt en dan dringt zich een nageloperatie op. De klassiek nageloperaties met het verwijderen van de nagelmatrix door een diepe insnede en het nadien hechten van de wonde is een zeer ingrijpende en pijnlijke procedure. Gelukkig is er nu een nieuwe behandeling van de ingegroeide teennagel door middel van nagelphenolistaie. Deze ingreep is eerder beperkt en veel minder traumatisch waardoor de ingreep zeer beperkt pijnlijk is en men 2 dagen later zijn dagelijkse bezigheden (enigzins in beperkte mate) kan hervatten. 

Medical Skincare kan u dus via een nagelphenolisatie u van uw ingegroeide nagel of ontstoken teennagels afhelpen. Hieronder volgt een kleine opsomming van zorg na behandeling.

  1. De lokale anesthesie zal tot ongeveer 2 uur nawerken. Om elke onaangename pijn te vermijden kan men, indien gewenst, bij thuiskomst een pijnstiller nemen (type Paracetamol: Dafalgan, Efferalgan, Perdolan); aspirines moeten vermeden worden.
  2. Na de ingreep moet de geopereerde voet gedurende 48 uur in hoogstand geplaatst worden om bloeding en pijn te vermijden. Dit moet reeds gebeuren na het verlaten van het kabinet bij het naar huis rijden (de voet op de achterbank in hoogstand).
  3. Sportieve activiteiten moeten gedurende 1 maand gestaakt worden.
  4. Na 48 uur zal het verband door ons verwijderd worden, de wonde zal gezuiverd worden en een nieuw, kleiner verband zal aangebracht worden.
  5. Gedurende 2 weken moet door uzelf of door een verpleegster de wonde dagelijks verzorgd worden: een voetbad met een ontsmettingsmiddel (Isobetadine vloeibare zeep of Dettol), nadien al deppend drogen, een antiseptische zalf aanbrengen in de wonde (Fucidin zalf, Isobetadine zalf, Bactroban zalf) en het geheel beschermen met een Fucidin gaasje en een eenvoudig verband.

Na 2 weken mag u de wonde zoveel mogelijk onbedekt laten en, indien nodig, uitdrogen met een eosine 2% waterige oplossing.

Indien u iets abnormaal opvalt ( slechte geur, zwelling, overdreven roodheid) aarzel dan niet met ons contact op te nemen.

Is de behandeling van ingegroeide nagels en ontstoken teennagels niet de dermatologische behandeling die u zoekt? Bekijk hier onze andere dermatologische behandelingen

 

 

 Voor een afspraak of meer uitleg bel je best even op het nummer 011/683245. Medicalskincare vind je in Sint-Truiden, Limburg. Sint-truiden ligt dicht bij Hasselt, Tongeren, Tienen, Zoutleeuw, Wellen, Borgloon .