Algemene huidziekten en huidproblemen

Dermatologie, het onderzoeken en behandelen van huidziekten en huidproblemen, is een volwaardige medische discipline waarbij intensieve research heel wat nieuwe inzichten en behandelingen heeft opgeleverd.

De huid kan de talrijke impulsen die op haar inwerken slechts met een gering aantal reactiepatronen beantwoorden. Overeenstemmende klinische beelden berusten niet zelden op zeer uiteenlopende oorzaken. De correcte interpretatie en ontleding van de huidsymptomen is van groot belang en uit de huidletsels kan de dermatoloog vaak waardevolle gegevens afleiden wat betreft de algemene toestand van de patiënt.

Onze huid heeft niet alleen te maken met gezondheid maar ook met schoonheid, jeugd, erotiek, sociaal en maatschappelijk succes. De huid ‘verjongen’ door gebruik van niet-invasieve technieken is eveneens een onderdeel van dermatologie.

Zocht u geen informatie over het laten onderzoeken en behandelen van huidziekten en huidproblemen? Dan kan u hier de andere dermatologische behandelingen terugvinden. 

Vindt u niet wat u zoekt? Contacteer ons en dan helpen wij u graag verder!